Kriebelteam

Vrijwel iedere school wordt wel eens geconfronteerd met hoofdluis. Hoofdluizen zijn op zich betrekkelijk onschadelijke beestjes. Ze kunnen echter wel jeuk veroorzaken waardoor kinderen gaan krabben en wondjes krijgen die kunnen gaan infecteren. Om verspreiding te voorkomen is het erg belangrijk dat zo vroeg mogelijk maatregelen worden getroffen. Om die reden hebben wij op school een aantal preventieve maatregelen getroffen om een uitbraak van hoofdluis te voorkomen. Deze maatregelen zijn:

alle kinderen hebben een luizenzak waarin hun jas (sjaal, handschoenen, muts) komt. Deze zak hangt aan de kapstok.

op school is er een ‘kriebelteam’. Dit team van ouders controleert iedere maand alle kinderen op hoofdluis.

Mocht er door het ‘kriebelteam’ hoofdluis worden geconstateerd dan belt de school met de ouders met het verzoek direct een behandeling te starten en de luizenzak te wassen. Na een week worden de kinderen nogmaals gecontroleerd door het ‘kriebelteam’. Ook gaat er in de groep, waar hoofdluis is gesignaleerd, een brief ‘hoofdluisalarm’ mee met de kinderen.

Mocht u interesse hebben om het volledige luizenprotocol in te zien, dan ligt deze ter inzage op school.